Technikum

5 évfolyamos képzés közismereti és szakképzési kerettanterv alapján Tovább

Szakképző

3+2 évfolyamos képzés (3 év szakképzési + 2 év érettségi vizsgára felkészítő évfolyam) Tovább

Felnőttoktatás

Képzési idő 1 illetve 2 év. Az adott szakmában eltöltött gyakorlati idő alapján. /egyedi elbírálás/ Tovább

Tankönyves tájékoztató a 2019/20-as tanévre

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tankönyvosztás:

Helybeli tanulóknak- 2019. augusztus 29-én (csütörtök) 9 -12 óra

Kollégista és bejáró tanulóknak: 2019. szeptember 2-án (hétfő) 11-14 óra

Helye: gimnázium 05. tanterem

Ingyenes tankönyvre jogosult tanulók

                            

A 9. évfolyamosok részére ingyenesek a tankönyvek. Az ingyenes tankönyvek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik.Ezeket a könyveket nyilvántartásba kell venni és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskolai könyvtárnak.

A 10.,11.,12. évfolyamon az ingyenes tankönyvre jogosultságot a tankönyv átvételénél is igazolni kell!  2019. október 1-jén is érvényes igazolással kell rendelkeznie a diáknak. Az augusztusban lejáró/korábban lejárt igazolásokat még a tankönyvosztás előtt célszerű megújítani. 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megújítása iránti kérelem már a lejárat előtt 3 hónappal benyújtható az illetékes önkormányzatnál!

A határidő elmulasztása illetve a nyilatkozat leadásának elmaradása jogvesztő hatályú.

A nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók számára a köznevelési törvény szerint ingyenes tankönyvre jogosult az a tanuló, aki:

 1. tartósan beteg,
 2. a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
 3. három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
 4. nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy
 5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és az erre jogosító – érvényes – igazolást az igénylés mellé csatolta.

 A kedvezményre való jogosultság az alábbi okmányokkal igazolható:

 •  családi pótlék folyósításáról szóló igazolás (MÁK határozat, bankszámla kivonat)
 • tartós beteg tanuló esetén szakorvosi igazolás vagy a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló igazolás,
 • a sajátos nevelési igényű tanuló esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye,
 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az erről szóló határozat.

Fizetős tanulók

A fizetős tanulók tankönyvszámlái, a befizetési csekkek és az átadás/átvételi bizonylatok az iskolába érkeznek. A tankönyvek árát utólagos fizetéssel kell kiegyenlíteni, melynek határideje 2019. szeptember 15.


A befizetés módjai:
 
Készpénzben, bankkártyával, és a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon valamint a Szülői felületen keresztül.

Tájékoztatásul:

 1. A pótrendelés határideje: 2019. szeptember 15. E dátum után pótrendelést már nem áll módunkban leadni, a később beiratkozó diákoknak lehetőség szerint a könyvtárból biztosítunk tankönyvet.
 2. Visszáruzás joga: Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő, 2019. szept. 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Üllői raktár) Budaörs, OLK 1000.

Visszaküldés esetén az Elállási nyilatkozatban kérjük feltüntetni a megrendeléssel érintett diák/szülő adatait, a visszaküldött tankönyvek listáját. Visszautalás szükségessége esetén (amennyiben a szülő/gondviselő a tankönyvet már kifizette) kérjük a bankszámla adatokat is megadni, a bankszámla tulajdonos nevével együtt.

3. Egyéni tankönyvrendelés: A KELLO Webáruházban, egy regisztráció után lehetőség van bármilyen tankönyv (iskolai kellék, papír-írószer stb.) online vásárlására. További információ: http://webshop.kello.hu/

 Ügyfélszolgálat:

Telefonszám: +36 1 237 6900

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204.

Azon tartozó fizetős tanulók részére, akik a korábbi tanévekben nem fizették ki a tankönyveik ellenértékét a 2019/2020-as tanévben tankönyvrendelési igényüket rendszerünk érvényteleníti, kiszállítás nem fog történni.