• 1
 • 2
 • 3

Tankönyves tájékoztató a 2018/19-es tanévre

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

Tankönyvosztás:

Helybeli tanulóknak: 2018. augusztus 30. (csütörtök) 8 -13 óra

Kollégista és bejáró tanulóknak: 2018. szeptember 3. (hétfő) 13-16 óra

Helye: gimnázium 05. tanterem

                            

A 9. évfolyamosok részére ingyenesek lesznek a tankönyvek. Az ingyenes tankönyvek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik. A tanév végén leadott tankönyvek a következő tanévekben újabb tanulók használatában lesznek.

A 10.,11.,12. évfolyamon az ingyenes tankönyvre jogosultságot a tankönyv átvételénél is igazolni kell!  2018. október 1-jén is érvényes igazolással kell rendelkeznie a diáknak. Az augusztusban lejáró/korábban lejárt igazolásokat még a tankönyvosztás előtt célszerű megújítani. 

A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény megújítása iránti kérelem már a lejárat előtt 3 hónappal benyújtható az illetékes önkormányzatnál!

A határidő elmulasztása illetve a nyilatkozat leadásának elmaradása jogvesztő hatályú.

A nappali rendszerű oktatásban résztvevő tanulók számára a köznevelési törvény szerint ingyenes tankönyvre jogosult az a tanuló, aki:

 1. tartósan beteg,
 2. a szakértői bizottság szakértői véleménye alapján mozgásszervi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos, több fogyatékosság együttes előfordulása esetén halmozottan fogyatékos, autizmus spektrum zavarral vagy egyéb pszichés fejlődési zavarral (súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavarral) küzd,
 3. három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
 4. nagykorú és saját jogán iskoláztatási támogatásra jogosult, vagy
 5. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, és az erre jogosító – érvényes – igazolást az igénylés mellé csatolta.

 A kedvezményre való jogosultság az alábbi okmányokkal igazolható:

 •  családi pótlék folyósításáról szóló igazolás (MÁK határozat, bankszámla kivonat)
 • tartós beteg tanuló esetén szakorvosi igazolás vagy a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló igazolás,
 • a sajátos nevelési igényű tanuló esetén a szakértői és rehabilitációs bizottság szakvéleménye,
 • rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény esetén az erről szóló határozat.

A fizetős tanulók tankönyvszámlái, a befizetési csekkek és az átadás/átvételi bizonylatok szintén az iskolába érkeznek. A tankönyvek árát utólagos fizetéssel kell kiegyenlíteni, melynek határideje 2018. szeptember 15.


A befizetés módjai:
 
Készpénzben, bankkártyával, és a Magyar Posta által elfogadott fizetési módokon valamint a Szülői felületen keresztül.

Tájékoztatásul:

 1. A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében, a 2018/19-es tanévben a  évfolyam diákjai térítésmentesen jutnak a tankönyvekhez, melyek az iskolai könyvtár állományába kerülnek. „Ezeket a könyveket nyilvántartásba kell venni és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskolai könyvtárnak.
 2. A pótrendelés határideje: 2018. szeptember 15. E dátum után pótrendelést már nem áll módunkban leadni, a később beiratkozó diákoknak lehetőség szerint a könyvtárból biztosítunk tankönyvet.
 3. Visszáruzás joga: Az adott tanévhez megrendelt tankönyvet a fizetős diákok esetében közvetlenül a szülő, 2018. szept. 15-ig küldheti vissza a KELLO részére. A költségek megfizetéséről a szülőnek/gondviselőnek kell gondoskodnia.

Visszaküldési cím: „Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Üllő, Budaörs OLK 1000.

 1. Egyéni tankönyvrendelés: A KELLO Webáruházban, egy regisztráció után lehetőség van bármilyen tankönyv (iskolai kellék, papír-írószer stb.) online vásárlására. További információ: http://webshop.kello.hu/

 Ügyfélszolgálat:

Telefonszám: +36 1 237 6900

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Könyvtárellátó levelezési címe: 1391 Budapest Pf.: 204.

8. osztály utáni képzés

8. osztály utáni képzés

SZAKGIMNÁZIUM 4 évfolyamos szakgimnázium Közlekedésgépész ágazat Angol vagy német nyelv oktatása, ECDL vizsga lehetősége, külföldi szakmai tapasztalatszerzés lehetősége. Érettségi után Tovább
Érettségi Utáni Szakképzés

Érettségi Utáni Szakképzés

Autószerelő (OKJ 54 525 02) Képzési idő: 2 év Autóelektronikai műszerész (OKJ 54 525 01) Képzési idő: 2 év Autótechnikus ráépülés (OKJ Tovább
Felnőttoktatás

Felnőttoktatás

Az iskolánk által meghirdetett felnőttoktatás Az oktatás tanév elejei vagy keresztféléves indulással Indulás az adott szakmában megfelelő létszámú jelentkező esetén Tovább
 • 1